CREMA DE VERDURES I GELEA DE SAFRÀ

Com fem la crema de verdures

Fer crema de verdures sempre és la solució fàcil a l’inci d’un àpat. A casa, obrim la nevera i hi posem de tot, quan és temps de carbassons, força carbassons, si tenim carabasses, també cap dins. Si tenim cebes, endavant, però si no en tenim, endavant també. I així les cremes mai tenen el mateix gust ni el mateix color, varien segons l’estació. El toc més interessant que hem descobert és afegir-hi una culleradeta de gelea de safrà, ens ho van ensenyar al Museu de la Confitura a Torrent.

Fa uns dies, en el curs que vàrem fer de cuinar amb melmelada, es hi vàrem proposar una recepta molt fàcil, i aquí la teniu:

 

gelea de safrà

 

Crema de verdures amb ou poché i sal de pernil

Posem les verdures al gust a l’olla amb el sofregit de ceba, amb un dit d’aigua i sense sal. Ho courem fins que les verdures estiguin cuites. Ho posem en un got batedor amb un bon raig d’oli, i ho triturem, hi podem afegir una mica d’aigua de les verdures, fins que quedi ben triturat i tinguem la textura que ens agradi. En aquest cop hem fet servir verdures de temporada: carabassa, pastanaga, porros i patates, a més del sofregit de ceba
Tant la podem pendre freda com calenta.
Per fer els ous poché: necessitem un ou molt fresc per persona.
De la manera més fàcil possible, i poc ortodoxe. Farem la preparació prèvia: en una tassa hi posarem un quadrat de film transparent, el pintarem amb oli, i hi posarem l’ou, sal i pebre. Ho tancarem ajuntant les puntes del paper film i ligant-ho amb un cordill. Posarem a bullir aigua, i hi posarem els ous durant 4 minuts. Aconseguirem la clara cuita i el rovell poc cuit.
Per fer la sal de pernil: necessitem unes llesques de pernil fines, els hi treurem tot el greix i les posarem en una safata. Les posarem al forn a 80 ºC durant dues hores. Quan les traurem les triturem amb el batedor, fins que quedi ben fi.
A l’hora de servir: posem la crema en gots o plats, damunt l’ou, ho amanim amb unes gotes d’oli , sal de pernil i gelea de safrà.

 

crema de verdures ou i sal de pernil

crema de verdures

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar