GELEA DE SAFRÀ

La gelea de safrà no deixa indiferent a ningú. Si t’agrada el safrà aquesta és la teva gelea. Segurament la pregunta és: i com l’he de menjar? Fàcil, teniu una entrada d’una recepta d’una crema de verdures, o si ho preferiu, d’amunt unes gambes fetes a la planxa, o per acabar un arròs de peix…

La sort de la cuina és que no té límits, només els què hi posem nosaltres.

 

fent bullir l’olla amb gelea de safrà

D’on treiem el safrà?

Fa dos anys, per la fira de Vila-rodona vaig conèixer un senyor que em va dir si m’interessava comprar safrà, li vaig dir que si, que depenent d’on fos li compraria per tastar-lo. Em va explicar que era la primera collita, em va ensenyar emocionat les fotos del camp plenes de flors i de com seleccionaven manualment, una a una les flors i en treien els brins. Em vaig queda de pedra, que tan a prop de casa, encara hi hagués algú que intentés fer coses noves. En vaig comprar uns grams per fer-ne una prova, i el resultat em va agrada molt. Aquesta és una de les gelees més sorprenents, animeu-vos a tastar-la!

 

Com fem la gelea de Safrà?

La preparació prèvia és preparar l’aigua de poma, amb aigua, pomes i llimones. Ho hem de coure i deixar refredar. Ho colem i hi afegim el sucre. A mitja cocció afegirem els brins de safrà. Que semblaran cucs en moviment, perseguint-se uns als altres.

Tant fàcil com això!

 

gelea de safrà

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar

gelea de vi