Tast+maridatge i el lligam de l’amistat

Durant 9 mesos hem estat fent cada mes, un tast amb maridatge de vins i caves catalans.
La proposta va sortir un dia parlant amb l’Eduard del Celler Sanromà. Per tots dos es plantejava un repte, per l’Eduard, per poder mostrar alguns dels vins que més li agraden i per mi, intentar lligar vi i menjar, pensant que fins ara sempre havia exercit de cuinera domèstica.

 

La idea inicial va ser fer petites tapes per acompanyar el vi, amb el temps hem canviat I s’han convertit en petits plats. Crec que hem crescut, madurat. Les primeres sessions van ser un cultiu de proves i més proves abans d’estar contents amb el resultat, per poder-ho presentar. Hi havia la inseguretat de no saber si agradaria, que era superior a la seguretat de saber que era això el què volíem fer.

 

Des de la meva prespectiva, parlar amb l’Eduard, per començar a preparar el tast, sempre era un joc que no sabia com acabaria. Però un cop vàrem parlar el mateix idioma, que no sempre és fàcil, fins que t’adones que en el món del vi sempre es fan servir el mateixos termes per definir les sensacions, el joc es va convertir en màgia.
Per a mi ha sigut màgic, perquè ens ho hem passat molt bé, hem treballat molt, però també s’han implicat persones del nostre entorn, ja sé que sempre dono les gràcies a les nostres parelles, filles i amics, i és que s’ho mereixen, sense elles segurament no ho hauríem pogut fer.

 

Us deixo l’escric que vàrem fer per l’últim tast el dia 5 d’agost de 2017:

Després de 8 maridatges, on cada mes hem descobert vins, caves i menjars. On hem anat coneixent la riquesa del nostre país. On hem conegut noves persones. On hem començat un camí de sensacions. On, per sobre de tot, ens ho hem passat molt i molt bé….
De cop, i sense adonar-nos hem arribat a l’estiu, fa calor, els ritmes canvien, tot és diferent. Necessitavem sortir de l’obrador per disfrutar del bon temps, envoltats de natura, en un entorn desconegut per la majoria, com és la vall del riu gaià, plena de vinyes i d’hortes. Aquestes ganes de cel.labar-ho ens ha fet buscar un lloc diferent, sota les primeres llàgrimes de Sant Llorenç amb la màgia de les nits d’estiu.
Aquesta trobada, no tindria sentit, sense la vostra companyia, obriu els sentits, i esperem que us agradi tot el què us hem preparat. No som gent de tenir pretencions, i si aquesta estona que estem aquí us fem una mica més feliços, nosaltres estarem més que satifets.
Gràcies a tots!
L’experiència continuarà després de l’estiu, segur.

 

 

Aquest any hem fet només vins catalans, a partir de l’octubre obrim les fronteres, començarem amb vins d’Espanya per continuar amb Europeus i del nou món.

Esperem que us pugui interessar la proposta.

Les fotos estan fetes per la Carme i el Xavi, moltes gràcies!!

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar