A casa, des de fa 11 anys hi viu la Victòria. La seva imaginació a vegades ens fa pensar que viu en un món paral.lel. Per sort, i amb els anys, com diem a casa, la seva energia s’ha canalitzat cap a la cuina… les seves creacions són molts cops atrevides i il.luminades. A passat un temps, i ha començat a aprendre que quan estem a la cuina, primer hi ha d’haver ordre (que costa molt), tenir les idees clares de què es vol fer i després deixar anar la imaginació. Per això, i moltes més coses, crec que podem començar una col.laboració en el bloc, on ens explicarà i ens farà les seves receptes.
Comencem?
Aquesta recepta és un homenatge a la seva gran passió, la XOCOLATA NEGRA!!
Ens ha preparat un brownie de xocolata, avellanes i cúrcuma, cal dir que li agrada molt totes les espècies i sobre tot el picant. La cúrcuma i el gingebre són dues de les seves preferides. Amb xocolata? perquè no!!
Ingredients:
- 100g de mantega
- 50g de farina
- 100g sucre
- 3 ous
- 250g de xocolata negra
- 100g d’avellanes torrades (nosaltres hem fet servir les súper avellanes de Ca Rosset, de l’Ester)
per a la cobertura.
- 200ml de nata
- 200g de xocolata
Gelea de Cúrcuma al gust i cúrcuma en pols.
Procediment:
Primer de tot, encenem el forn i el pre-escalfem a 180 graus. Preparem el un motlle de 20cm x 20cm untat amb mantega i una mica de farina.
En un bol gran hi barregem la mantega, la farina, els ous i el sucre. Hi afegim la xocolata fosa (la desfem a 50graus) , i les avellanes, ho barregem tot, i ja ho podem posar al motlle, i ho enfornem.
Per a la cobertura:
Posem la nata i la xocolata al bany maria, fins quedi ben desfet, i banyem el brownie, ho deixem refredar. La Victòria va tallar el brownie en quatre abans de banyar-lo.
Val molt la pena esperar-nos i posar-lo a la nevera.
Abans de menjar: Espolsem amb la cúrcuma en pols i l’acompanyem amb la gelea de cúrcuma.
