El REBOST I ELS SOPARS RÀPIDS

Aquí tenim una nova entrada de la Carme. La seva segona col.laboració, m’encanta com ho lliga tot, i la recepta és senzilla però impressionant.

 

Del Rebost i altres utilitats

De la cuina, és el rebost la zona que més encant té per mi.

Tot i que sovint he d’estirar de la inmaginació per què no tinc de tot el que voldria sempre .
Això m’aboca a fer alguns invents que malgrat surten de la improvització acaben sent àpats de Diumenge.

El que ja em costa més es planificar i comprar en funció del previst.
Tan de bo pugues fer-ho… això voldria dir que ja no estaria en la dinàmica de boigeria que m’omple cada dia.

Així sovint haig de fer alguns malabarismes per treure un sopar o un dinar per quatre o sis sense haver-ho previst amb prou temps.

Tot i que us pugui semblar molt bàsic el fet de tenir un rebost ben assortit de conserves sovint m’ha tret d’algun impàs .

Ja us vaig parlar de la Suca-mulla en l’anterior article, aquesta recepta ha estat a casa fent de comodí en molts sopars a la fresca .

Avui us parlaré de unes senzilles torrades.
No seria una recepta ben bé però com a entrant o pica pica fan el pes.
El comodí de les torrades no el vaig descobrir fins ben gran i de petita mai ho hagués dit.

Així parlaríem dunes delicioses torrades untades amb tomàquet , amb pebrot escalivat i unes anxoves de L’Escala i cobertes amb una bona melmelada de calçots i un raig de Oli d’oliva del més bo que tingueu.

Com aquesta i segons gustos en podríem fer un llibre.

Què us sembla una torrada de llom fregit cobert de sobrassada i damunt rodanxes de formatge de cabra… tot gratinat i melmelada de pebrot. Aquesta podria ser un bon exemple d’un sopar resum i un sopar ràpid.

 

torrada de llom, sobrassada i formatge de cabra

 

Aquesta és la recepta:

 

Ingredients:

  • una llesca de pa per persona
  • tomaquins
  • dos talls de llom per persona
  • sobrassada, un tall, més o menys, per persona
  • dos talls de formatge de cabra per persona
  • melmelada de pebrot vermell, un cullerada per persona

 

Torrem el pa. Pre-escalfem el forn, per poder gratinar la torrada.

En una paella, fregim els talls de llom, els reservem.

 

 

En una paella hi posem la sobrassada amb la melmelada, hi ho anem desfent a poc a poc.

 

 

Tallem en fines llesques el tomacó.

Muntem les torrades:

primer el pa torrat, després el tomacó, al damunt el llom, al damunt la sobrassada amb melmelada i per acabar el formatge.

 

 

Ho posem a gratinar.

 

I aquest és el resultat:

 

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar