Anem a fer una xerrada a l’Escola Sant Jaume de Bràfim

dietari, dimecres 25 d’octubre

Ahir em van convidar a anar a fer una xerrada expicativa de com es fan les melmelades. Fa un dies em va trucar el Francesc, el mestre de 1r i 2n de primària. De l’Escola Sant Jaume de Bràfim,  petit poble de l’Alt Camp, veí de Vila-rodona. Per si volia anar a parlar de la feina que faig. Per qui no em coneix, tinc un petit obrador o cuina que faig bullir l’olla, normalment, hi ha una o dues cassoles fent-se melmelada, a vegades alguna gelea o alguna conserva. Depenent del moment de l’any, la cuina fa una olor o una altra.

 

mural de l’escola Sant Jaume

 

Quan vaig arribar em vaig trobar uns nens i nenes amb ulls inquiets i amb ganes d’aprendre i a vegades d’escoltar. Amb ganes, també de parlar, només una miqueta.

Les explicacions

Els hi vaig explicar que les melmelades són conserves que es fan amb sucre i fruita, verdura o flors. I que quan tenim moltes fruites o verdures, que no sabem que fer-ne, la manera més fàcil, per poder-ne menjar quan no n’hi ha, per exemple les cireres si en volem menjar a l’hivern,  fruita que només en trobem a la primavera, ens la podem menjar com a   melmelada.

Vaig explicar com fer la melmelada de pera, tot i que és molt tècnic, em sembla que els hi va agradar!!

 

 

explicant els misteris del triangle màgic de les melmelades

 

 

Les tastem

I per acabar vàrem tastar les melmelades, en vaig portar d’albercoc, mores i maduixa, poma amb canyella, figues i pebrot vermell. Vàrem fer votacions i sabeu quina és la que va agradar més?

 

preparant el tast de melmelades

 

 

aquest són els resultats de les votacions: albercocs 8, mores i maduixa 2, poma amb canyella 2, figues 2, i pebrot vermell, que és una melmelada difícil pels nens.

 

Em sembla que l’experiència va ser molt i molt bona, són molt bons nens i nenes, i sobretot tenen molta curiositat!!

 

gràcies per haver-me convidat.

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar