Aquesta súper recepta, ho té tot, és fàcil, sorpren i és molt bona. Quan parlem de tàrtar, ho acostumem a relacionar amb ingredients crus, des de carns a peixos o verdures. El de fuet, en teoria, la carn ja està mig cuita, té la seva gràcia. Aquest, el vaig veure en una foto d’Instagram de Chez Silvia, i em va encantar. Primer, el vàrem tastar, va passar la prova, i després el vàrem adaptar. Ideal per picar, o com entrant, posem-hi imaginació.
Aquest és el nostre tàrtar de fuet:
INGREDIENTS:
- 2 fuets, bons, de confiança( nosaltres els hi vàrem comprar a la Lluïsa, de Vila-rodona)
- 1/4 de ceba tendra
- pell ratllada de mitja llima, també és pot fer amb llimona, amb la llima queda més suau
- 1 tomàquet madur, pelat i sense llavors ni suc
- 6 meitats de tomàquets secs, hidratats amb oli d’oliva
- 4 cogombrets en vinagre
- 1/2 culleradeta de mostassa
- pebre negre mòlt
- suc d’una llima
- oli d’oliva extra verge
- sal, no cal, el fuet ja en porta prou
Traurem la pell del fuet, si els mullem amb aigua, ens serà molt més fàcil.
És tant fàcil com picar tots els ingredients minúsculs. Es pot picar a mà o a màquina, amb la màquina només podem tenir un petit problema, que ens passem, que si passa, ens quedarà paté de fuet.
Per acompanyar, pa, torrades, bastonets….
Aquesta recepta la vàrem fer a l’octubre, pel primer tast+maridatge que vàrem fer de la temporada.