TÀRTAR DE TÒMAQUET

Una de les receptes que van agradar més en l’últim tast, per la seva senzillesa, la subtilesa i la frescor. Amb uns pocs ingredients aconsegueixes uns grans resultats, les papil.les gustatives saliven, els ulls espurnegen, i fins i tot por caure alguna llàgrima. Apa, que exagerada que sóc….

 

Si el feu, ja m’ho explicareu, per mi, que m’agraden molt els tomàquets, és un plat a tenir en compte. Quan comences a pensar quin plat vols fer, intento buscar idees, sant google sempre em pot il.luminar, o intento imaginar com seria el meu plat ideal. Quan planteges un maridatge, el primer que fem, en aquest cas l’Eduard (Celler Sanromà), és triar els vins, un cop triats anem parlant i comentant com són els vins, i a partir d’aquí comencem a pensar el plat que l’acompanyarà. El plantejament a vegades és senzill, ho tenim molt clar, i ens posem d’acord de seguida, a vegades sabem què volem però no sabem com arribar-hi. A vegades un plat senzill, costa molt més que un plat contundent. El tàrtar de tomàquet, va ser la base, la resta de “decoracions” són necessàries, per arrodonir el plat, i les vas afegint fins que creus que ja ho tens.

 

Vinga anem per la recepta:

 

Tàrtar de Tomàquet i mango

ingredients:
  • 5 tomàquets madurs, pelats i sense llavors
  • 1 mango madur
  • 1/2 ceba tendra
  • cibulet picat
  • 1 pot d’olives verdes sense pinyol
  • 1 pot d’olives negres sense pinyol
  • 1 llauna d’anxoves
  • oli d’oliva extra verge
  • germinats de remoltatxa
  • caviaroli d’oli sol

 

Tallem els tomàquets a daus ben petits, fem el mateix amb el mango i la ceba, ho reservem tot en un bol, sense amanir.

En un vas alt, hi posem les olives, els dos tipus, l’anxova, i ho triturem amb la batedora, a poc a poc hi anem afegim l’oli, fins que tot quedi barrejat amb una textura de puré. Si es vol fer com salsa, es pot allargar amb una mica més d’oli.

 

per muntar el plat: amanim la barreja del tòmàquet amb oli, el cibulat i sal. En posem una mica en un plat, al damunt hi posem un pessic de germinats de remolatxa, al damunt una culleradeta de caviaroli, i ho amanim amb un raig d’oli. Al costa, hi posarem una culleradeta de la barreja del puré d’olives, i unes llesques de pa.

 

És fàcil? crec que si.

 

tàrtars a punt de portar a la taula

 

 

el tàrtar de tomàquet i el seu maridatge

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar