OU, PATATA I PORC

Amb Ou, patata i porc va ser el nom que li vàrem donar al plat que acompanyava el vi Viña Tondonia Blanco Reserva, del tast+maridatge que vàrem fer de vins blancs peninsulars del mes de novembre de l’any passat.

El plat, en un primer moment, vàrem pensar que podríem fer uns ous al plat, clàssics, amb molt de xoriço, amb força greix i proteina, d’aquells de sucar pa. Penseu, que un mes abans del tast, encara hi donavem voltes, per a mi era un plat massa fort i bèstia, i acabar el tast d’aquesta manera era acabar fent un pet, per l’Eduard era perfecte.

I vinga donar voltes, i més voltes, fins que al final, després de pensar-ho molt, em vaig decantar a fer un ou poché. Ja sé que és un canvi molt extrem, però em semblava que quedaria millor. Només li faltaven els complements per tal de ser un plat rodó. I aquí em vaig quedar encallada 15 dies, ja ho sé, sóc lenta i cagadubtes.

 

Ho explico: L’ou en si, sense res, era massa poca cosa, i li faltava una mica de gust…. i aquí és on havia d’afegir una mica de porc. Primer ho vaig provar amb una mica de sobrassada, no ens va acabar d’agradar, després vaig provar amb una sal de xoriço, tampoc no era el què estava buscant. I finalment, vaig pensar amb les galtes cuites i sense ossos, de can Pistraques, que fins ara tenien botiga a Els Pallaresos. Can Pistraques era una petita botiga de poble, amb productes de proximitat i petits tresors com aquestes galtes o el carpaccio de peus de porc, també sublim. Si entreu al seu web, veureu que tenen molts punts de venda, per si ho voleu tastar.

Total, que ja tenia l’ou amb un complement, faltava la resta. La resta va sortir sol, patates per fer coixir, uns espaguetis de carbassó per la frescor, i vaig aprofitar que havia fet micuit, que en vaig posar una mica.

Aquesta és la recepta:

OUS, PATATA I PORC

Ingredients:
  • un ou per persona
  • puré de patates, lligat amb mantega i amb una mica de pebre blanc
  • galtes de can pistraques
  • espaguetis de carbassons
  • micuit
  • sal
  • salsa maionesa d’all negre

 

Preparem el puré de patates, bullint-les, i després triturant-les, amb una mica de mantega i afegint una mica d’aigua de bullir-les, fins a aconseguir una textura de puré flexible.

Fem els espaguetis de carbassó, amb la maquineta, o també els pots comprar fets. Els courem al vapor per poder-los manipular més fàcilment.

Fem la maionesa amb l’all negre. La podeu fer com sempre la feu, i només cal afegir-hi els alls, màxim 3 per cada pot.

 

Preparem l’ou:

en una tassa hi posarem un quadrat de film transparent, el pintarem amb oli, hi posarem a sota de tot, una tallet de galta, al damunt l’ou, el salpebrem. Tamquem el full amb un fil.

 

Posem a bullir aigua, quan bulli posarem l’ou i contarem 4 minuts de rellotge i el traurem, si el volem menys cuit el deixarem 3 mimuts i mig, si el volem més cuit, el deixarem 5 minuts. El deixem refredar.

 

Anirem muntant el plat, ho farem per capes, de baix cap a dalt:

primer una cullerada generosa de puré de patata, damunt una gota de maionesa d’all negre, damunt uns quants espaguetis de carbassó, fent un niu.

Desfarem el paquetet de l’ou i el posarem al damunt del niu. Hi afegim sal grossa, en escames i un raig d’oli. I per acabar un posarem una mica de micuit.

 

 

Aquest plat el vàrem maridar amb el Vi Viña Tondonia Blanco Reserva.

 

 

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar