Per retornar a les receptes, us proposem una de divertida i fà cil, i que la pots canviar al teu gust i continuarà sortint bé.
la recepta
Netegem els bolets i els tallem a dauets ben petits, piquem la ceba. En una paella hi posem un raig d’oli i hi posem la ceba, deixem que es cogui, fins que quedi transparent. I hi afegim els bolets.Â
A part posem a escalfar la llet juntament amb la nata i els flocs d’algues, aixà la llet agafarà gust de les algues i a més les hidratem.
Quan estiguin els bolets cuits, hi afegim l’oli i la farina, ho barregem bé i courem la farina.Â
Quan la barreja estigui a punt anirem afegint la llet (amb la nata i l’alga) als bolets de la paella, amb l’ajuda d’unes baretes ho aniem afegint. Ara és el moment d’ afegir-hi la sal i el pebre. Ho hem de deixar coure fins que quedi ben lligat.
Ho hem de deixar refredar, en una safata, etc. el què faig jo, quan la massa està tèbia és posar-la en mà negues pastisseres, aixà en el moment de fer les croquetes, és molt més rà pid i més net.
Un cop ben repossada la massa, pot ser un dia per l’altre, és el moment de donar forma les croquetes.
Estirem la massa amb la mà niga i la anem tallant de la mida que les vulguem fer, primer les passarem per farina, després per ou i per últim pa ratllat. Les podem fregir en oli ben calent i les tindrem a punt. Si no les voleu fer totes les podeu congelar i fer-les quan les necessiteu.Â
Per la presentació del plat I com acompanyament hem fet servir melmelada de calçot. Aprofitant que encara és temporada, els podeu guardar confitats, en melmelada o congelats. Els sofregits I els purés canvien el 100%.
En un plat posarem unes gotes de melmelada de calçot, al damunt de cada gota una croqueta, i ho acabarem amb pols d’algues i unes fulles de menta picada.