ENSALADILLA

Aquest és un plat clàssic de les tapes, de temporada estiuenca i versàtil. Però què és l’ensaladilla “rusa”? Per a mi, un conjunt de verdures bullides tallades a daus i amanida amb maionesa o alguna altra salsa, on s’hi pot posar de tot, o sigui, una amanida resum.

En voleu saber alguna cosa més: L’article escrit pel  Comidista fa un seguiment al llarg de la història sobre qui la va inventar, a on i quins ingredients portava, us deixem l’enllaç aquí.

Aquesta versió que us proposem la vàrem fer per un dels tastos+maridatges que fem mensualment, en aquest cas, el vàrem dedicar als Escumosos europeus. Aquests són els que vàrem tastar:

 

Cada escumós el vàrem maridar amb un platet. L’ensaladilla va acompanyar amb el Cosmic.

 

Aquí teniu la recepta:

 

 

com ho fem?

Posem a bullir aigua amb sal, prèviament haurem tallat tots els tubercles en daus regular.  Cadascun té el seu temps de cocció, per tant és recomenable bullir-ho per separat.

Un cop cuits, ho posarem tot en un bol gran, i anirem afegint els altres ingredients, com que ho vàrem fer el desembre passat, de pèsol frescos no n’hi havia i de pebrots tampoc. Per tant,  la base seran els tubercles.  Hi afegirem bonítol i ous durs ratllats (si, ratllats, no tallats, queda més cremós),i només ens va quedar posar-hi la salsa. Que era un maionesa amb una punta de mostassa.

La salsa cadascú la que li agradi més, tàrtara, allioli, maionesa…..

 

I així ho vàrem presentar:

 

 

Més fàcil impossible, us animareu a fer-la?

 

 

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar