Aquest és un plat clà ssic de les tapes, de temporada estiuenca i versà til. Però què és l’ensaladilla “rusa”? Per a mi, un conjunt de verdures bullides tallades a daus i amanida amb maionesa o alguna altra salsa, on s’hi pot posar de tot, o sigui, una amanida resum.
En voleu saber alguna cosa més: L’article escrit pel  Comidista fa un seguiment al llarg de la història sobre qui la va inventar, a on i quins ingredients portava, us deixem l’enllaç aquÃ.
Aquesta versió que us proposem la và rem fer per un dels tastos+maridatges que fem mensualment, en aquest cas, el và rem dedicar als Escumosos europeus. Aquests són els que và rem tastar:
Cada escumós el và rem maridar amb un platet. L’ensaladilla va acompanyar amb el Cosmic.
Aquà teniu la recepta:
com ho fem?
Posem a bullir aigua amb sal, prèviament haurem tallat tots els tubercles en daus regular.  Cadascun té el seu temps de cocció, per tant és recomenable bullir-ho per separat.
Un cop cuits, ho posarem tot en un bol gran, i anirem afegint els altres ingredients, com que ho và rem fer el desembre passat, de pèsol frescos no n’hi havia i de pebrots tampoc. Per tant,  la base seran els tubercles.  Hi afegirem bonÃtol i ous durs ratllats (si, ratllats, no tallats, queda més cremós),i només ens va quedar posar-hi la salsa. Que era un maionesa amb una punta de mostassa.
La salsa cadascú la que li agradi més, tà rtara, allioli, maionesa…..
I aixà ho và rem presentar:
Més fà cil impossible, us animareu a fer-la?