CREMA DE CALÇOTS

Ja estem arribant al final de la temporada de calçots, un final una mica diferent, tots a casa, sortint només quan tens alguna necessitat, treballant des de casa (qui pot), esperant notícies positives, i esperant que passi el temps. I dic qui pot, per que som molts els que no podem treballar des de casa, i encara que ens quedem a casa, ningú ens paga un sou.

Aquest confinament el recordarem… i el patirem molt, fins i tot, després de que tot torni a la “normalitat”. Heu pensat mai que passarà si els pagesos/pageses no poden continuar fent la seva feina? o aquell autònom que no podrà tornar a obrir barraca? Doncs si, estic negativa, i això que normalment em considero una persona optimista. De moment portem tres setmanes tancats, i això comporta el replantejament de moltes coses. Suposo que és un estat mental.

Per poder ajudar al petit productor/ elaborador només tenim una solució: COMPRAR I UTILITZAR PRODUCTES DE PROXIMITAT. Anant a la botigueta, carnisseria, peixateiria,etc… que tens al costat de casa i comprant productes del teu voltant. Si ho fem així ens en sortirem!!

 

I pensant com aprofitar els últims calçots n’hem fet una crema, i aquí teniu la recepta:

 

 

LA RECEPTA

Triarem els calçots, els tallarem a rodalles. En una olla hi posarem  l’oli i els calçots, els deixarem coure, fins abans que comencin a agafar color.

Pelarem i tallarem les patates.

Hi afegirem el brou i les patates.

Si no tenim brou també ho podem fer amb aigua.

Taparem i abaixarem el foc. Anirem vigilant que les patates estiguin cuites. Quan estiguin cuites, pararem el foc. Salpebrerem.

Triturarem amb l’ajuda d’una batedora, si volem ho podem colar per que quedi més fi, sense cap grumoll.

 

La servirem calenta amb pebre negre acabat de moldre, sal negre (que té gust a ou) i un raig d’oli. I qui vulgui hi pot afegir: ou dur, ou poché, crostonets, ametlles i avellanes fregides i esmicolades, etc…

 

 

I com que volem fer país, l’hem acompanyat amb un vi de proximitat, l’Aïda del Cava Vives Ambrós de Montferri, un vi molt refrescant.

 

 

 

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar