LLÉPOL AL PLAT SETEMBRE #2

Resulta que hem arribat al setembre, i amb ell, sembla que vulgui treure el nas la tardor. Amb ella arriben les fruites més gustoses, amb més sucres i aromes. Préssecs, figues, tomàquets vermells i madurs, i com moltes vegades diem, s’ha d’aprofitar, que després l’hivern és massa llarg.

I com que continuem amb les fruites i les verdures d’estiu, amb tomàquets, pebrots, albergínies… aquesta setmna afegim les bajoques de collita pròpia. Us explico una mica d’història. Fa més de vint anys, quan em vaig incorporar a la pagesia, una de les collites importants que teníem era la de les bajoques (mongetes tendres), van passar uns anys que els estius els acabavem collint bajoques, figues i raïm. Per raons d’espai, i per voler canviar de cultiu, cada cop teníem menys lloc per poder-les plantar, i tot el què havien sigut hortes amb bajoqueres van passar a ser hortes amb palosantos. Aquest any, hem recuperat una horta, i com que no tenim feina…. hem tornat a plantar bajoqueres.

Fa una setmana que vam començar a collir, en aquest bosc de bajoqueres. I a la cuina no hi poden faltar. Acabades de collir, amb poca cocció i poc amaniment, tenim un bon plat de verdures.

voleu venir a Llépol al plat?

Per reserves:

Divendres dia 11 de setembre: Aquí

Dissabte dia 12 de setembre: Aquí

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar