LLÉPOL AL PLAT ESTIU

Quan arribem al voltant de Sant Joan, l’estiu comença, tot i que aquest any la calor fa dies que ha arribat, nosaltres acaben de collir cireres, tornem a la relativa normalitat.

Hem estat fent un mes i mig, una proposta de plats amb cireres, sorprenents, divertits, estrafolaris…. En algun moment et planteges, de deixar de fer-ne algú, de plat, ja que gairebé tots són al voltant de les cireres, però els continues fent pensant que la temporada de cireres és massa curta per deixar-ho estar, l’any que ve, el format segurament serà diferent, segurament…

Quan acabes un petit cicle, com aquest, et quedes orfe d’idees, fins que t’adaptes, i tornes a ser capaç de pensar una mica més enllà de les cireres, però abans d’explicar què farem aquest primer mes d’estiu, us deixem la llista de plats que han sortit aquesta temporada: amb algunes fotos

 • cireres farcides de formatge de cabra de Querol
 • caneló cruixent de peus de porc amb cireres
 • Salmó marinat amb cireres
 • sopa freda de cireres
 • costelles amb salsa picant de cireres
 • secret ibèric amb cireres i ceba confitada
 • guatlles amb escabetx de cireres
 • ceviche de corball amb cireres
 • melós de vedella amb compota de cireres
 • salmorejo de cireres
 • cua de vaca a baixa temperatura amb cireres
 • xai a baixa temperatura amb velouté de cireres
 • calamars amb tinta de cireres
 • clafoutis de cireres
 • selva negr

L’any que ve, més i millor!!

Però ara ens toca pensar, i això no és una feina fàcil. A la nostra cuina s’intenta aprofitar el que ens porta cada temporada. I tenim la sort de viure al camp, on podem aconseguir productes exel·lents tot l’any, les verdures estan acabades de collir, collides al punt, la carn o el peix, passa tres quarts del mateix, i amb tota aquesta riquesa intentem que cada temporada s’aprofiti al màxim el que tenim a mà.

Pensant amb la calor i sabent, més o menys quins aliments podem obtenir, preparem propostes amb platets, on cada setmana pot variar alguna cosa, segons n’haguem acoseguit o no. Per això no us espereu la carta fixe, és una proposta temporal, que s’adapta i evoluciona. Clar que tenim plats estrella, que poques vegades deixem de fer, però tot i així, segurament d’aquests plats n’hem fet moltes versions, com les costelles lacades.

Però anem al gra, l’exuberància de l’horta i les ganes de plats freds, ens ha portat a plantejar-nos una primera part de la carta amb molts més plats frescos, amanides, tàrtars, etc però la part dels contundents continuem amb plats calents i com li diem a l’apartat, també contundents. Com el fricandó o els calamars farcits de galeres….

I aquí la nostra proposta:

De fet, en ser una cuina artesana, pot haver alguna alteració o canvi.

Us recordem, finalment, els dies que obrim i els horaris:

divendres de 20:30 a 24:00

dissabte de: 13:00 a 16:00 i de 20:30 a 24:00

diumenge de 13:00 a 16:00

Que vagi molt bé l’estiu!!

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar