Finals d’any i el maridatge

ANY 2022

Acabem l’any, i crec que hauríem de fer un petit repàs de les activitats que hem fet a Llépol.

Gener:

  • amb la Cuina del Calçot

Febrer:

  • la Cuina del Calcot, continua tot el mes
  • el 18 d’aquest mes vam anar, amb l’Eduard Sanromà del Celler Sanromà, a Barcelona, a fer un tast maridatge al Celler el Tros.
  • el 25 vam fer el tast+ maridatge dedicat a l’ull de llebre.

Març:

  • el 18 vam fer el tast+maridatge dedicat als Xarel·los.
  • la Cuina del Calçot, continua aquest mes

Abril:

  • el 14 vam fer el tast a cegues
  • el 29 vam fer el tast+maridatge dedicat als syrah.

Maig:

  • Menú: Temps de cireres, menú dedicat a les cireres.

Juny:

  • Temps de cireres, menú dedicat a les cireres.
  • el dia 10, tast+maridatge de cerveses, amb David Bea
  • el dia 17, Paraula de vi, cicle dedicat a les presentacions de Cellers i els seus vins, amb celler de l’Apotecari.

Juliol:

  • el dia 3, Paraula de vi, amb Vinya Janine.
  • el dia 11, Músiques del cor, del Grup de l’Escola MusicArt
  • el dia 15, Paraula de vi, amb Celler Sanromà.
  • el dia 22, Tast+maridatge de Cerveses d’estiu, amb David Bea

Agost:

  • el dia 12 ,Final de festa, La Festa al Carrer: amb Vinya Janine, Caves Vives Ambròs, Celler Sanromà, Vinyes del Tiet Pere, Celler de l’Apotecari, amb musica am DJBADABRONX.

Setembre:

  • dia 30, Tast+maridatge de cerveses híbrides, amb David Bea.

Octubre:

  • dia 28, Tast a Cegues, amb l’Eduard Sanromà.
  • dia 15, vam participar a la Fira Fermenta! a Montferri.

Novembre:

  • dia 18, Tast+maridatge de cerveses de tardor, amb David Bea.

Desembre:

  • dia 23, Tast+maridatge de vins escumosos, amb Eduard Sanromà.

LA REFLEXIÓ:

Quan arribem al desembre, i veus que gairebé, ja ha acabat l’any, sembla que s’hagi de fer un repàs de què ha sigut aquest any. 

A Llépol, després de la transformació, d’obrador a Espai gastronòmic, aquest any ens ha servit per començar i continuar, activitats que havien quedat parades per la covid.

Hem tornat a fer tastos maridatges de vins, que els anem fent des de l’any 2016. I aquest any hem començat els maridatges de cerveses.

Parlarem de maridatges?

Amb 6 anys el què hem vist, i sempre des del respecte, que el millor maridatge és aquell que t’agrada més, és obvi, no? O sigui, no hi ha un maridatge que sigui millor, hi ha el maridatge que per molts factors, Creus, que és el millor.

I quins són aquests factors? Per començar, el vi (beguda, etc), el menjar, però és molt important les circumstàncies, o sigui, el lloc, amb qui ho fas, i el grau de predisposició que hi poses. Som éssers suggestionables, què hi farem.

Aquí ens podem incloure a la majoria de la població, ja que són una minoria els que tenen algun criteri objectiu, per poder valorar si el maridatge és perfecte o no.

Però, quan podem parlar d’un maridatge perfecte? El què no et deixa indiferent, tant en positiu com en negatiu. 

El maridatge el podem entendre com un acompanyament del vi al plat de menjar,  però si gires els papers, I hi poses com a centre el vi, pels que no som experts en vins, pot resultar més fàcil. 

Per què ho dic? Molt fàcil, el vi no el pots canviar, en canvi, un plat el pots adaptar, segons les característiques del vi. Per tan, si es vol fer un maridatge, comença pel vi, i després pensa els plats. 

I avui ho deixem aquí. 

Ja profunditzarem més en algun altre moment. 

Deixa un comentari

0

Comença a escriure i apreta Enter per cercar