Finals d’Agost i preparant novetats

Aquest estiu ens ha passat volant, dins la cuina no hem parat de cuinar, quan no eren cassoles plenes de melmelada eren cassoles plenes de fricandó…

Les setmanes les tenim plenes, i estem molt contents de poder començar a treballar de veritat, ara que ens deixen, ho hem d’aprofitar… i quan més treballes més feina fas i més prepares i penses, com a mínim a nosaltres ens passa.

De dilluns a diumenge, aquests mesos, treballem. Normalment intentem parar els dilluns, però com que ara és el millor moment de les hortes, generoses i abundants, s’ha de treballar i omplir el rebost. De dilluns a dimecres la cuina és la cuina de les melmelades del Llépol al pot, de dimecres tarda a diumenge és la cuina de Llépol al plat, on cada setmana ens adaptem al què trobem al « mercat », i cuinem pel cap de setmana. Fa poc, ens preguntaven com definíem la nostra cuina, suposo que posar etiquetes és molt més fàcil entendre el què fem. I creiem que, com molt sovint passa, amb una sola paraula és díficil. Segurament les dues paraules que més s’aproximen són les de mercat i mediterrània. De producte? d’autor? no sé, qui en sapiga més que m’ajudi…..

I per què en diem del post « finals d’agost i preparant novetats »?

Comencem a preparar-vos cosetes, teniu ganes de tornar a fer tastos? nosaltres en tenim moltes ganes, tantes que ja us podeu anar apuntant a l’agenda l’últim divendres d’octubre, el dia 29 d’octubre tornem!!! que si els astres ens permeten i la covid també, tornem a començar els tastos+maridatges amb l’Eduard Sanromà, del celler Sanromà. Ja us explicarem a que el volem dedicar…..

Més novetats, a partir del dia 10 de setembre, podreu tastar els nous menús maridats, on cada temporada el dedicarem a algun producte de temporada i l’acompanyarem amb vins del territori. Serà una petita proposta tancada, amb un preu fix tancat.

L’estructura del menú serà: uns entrants relacionats amb el tema, tres plats maridats amb tres vins diferents i unes postres.

Començarem dedicant el primer menú al RAÏM, fruita de temporada i tant important a la nostra comarca.

Cuinar amb fruites sempre és un repte, tot i que dins el receptari de cuina catalana tenim moltes receptes que utilitzen fruita, seca o fresca. A nosaltres en agrada adaptar les receptes al què ens trobem, i anar experimentant fins trobar el què més ens agradi i què pugui funcionar més bé. Intentant trobar un bon equilibri entre el producte i el gust.

Així doncs, el dia 10 comença el menú Imagina i tasta dedicat al raïm, en voleu veure què podreu tastar?

Encara queda una nova activitat serà començar a fer un cicle de presentació de cellers, un cop al mes convidarem a un celler a que ens vingui a explicar què fan i com ho fan, segurament ho farem també extensiu a productes que anirem descobrint. Les presentacions les farem diumenges per la tarda, on tastarem els vins, caves, etc i ho acompanyarem d’alguna tapeta per picar. Què us sembla?

I la última activitat que volem fer serà rependre els cursos i tallers, en tenim pensats uns quants, però falta concretar dates. Quan les sapiguem us les anirem informant.

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search